Anmäl ditt intresse till det rättspolitiska utskottet

Justice

Jag söker 3-5 pirater som vill vara med i det rättspolitiska utskottet. Se nedan hur du anmäler ditt intresse!

För att öka Piratpartiets möjlighet att synas i media har tre sakpolitiska talespersoner utsetts. Jag är partiets rättspolitiska talesperson.

Avsikten med att införa talespersoner var också att säkerställa att partiet bygger upp en långsiktig kompetens i olika politiska områden.

Talespersonerna förväntas bilda sakpolitiska arbetsgrupper (eller ”utskott”) med medarbetare som tillsammans följer riksdagen, regeringen och olika intresseorganisationer inom det aktuella politikområdet.

Förhoppningsvis kan det på sikt bidra till att partiet inte blir lika överrumplat av att piratfrågor plötsligt blir aktuella, utan i god tid hinner förbereda utspel eller debattartiklar. Dessutom kan vi, med en blygsam start, börja samla länkar till viktiga informationskällor på nätet och på sikt bygga upp en kunskapsbank.

Det är även möjligt att vi identifierar hål i partiets politik, och att detta leder fram till att utskottet skriver motioner till medlemsmötet.

För att påbörja det här spännande arbetet söker jag nu 3-5 intresserade pirater, som vill vara med i det rättspolitiska utskottet.

Tillsammans ska vi börja att:

  1. Kartlägga när rättspolitiska händelser kommer att ske (exempelvis lagförslag, viktiga domar, konferenser etc.)
  2. Identifiera och börja följa informationskällor på nätet inom relevanta områden.
  3. Gå igenom vilka av partiets ställningstaganden i rättspolitiska frågor vi kan väcka uppmärksamhet kring. Eventuellt även identifiera hur vår politik behöver utvecklas.

Är du en engagerad pirat som känner dig nyfiken på ovanstående? Är du trött på att justitieminister Beatrice Ask monterar ned rättstaten och rättssäkerheten steg för steg? Kan du offra nån timme i veckan för att jobba med de här frågorna?

Tveka inte att kontakta mig för att anmäla ditt intresse att sitta i det rättspolitiska utskottet! Mejla på torbjorn.wester [@] piratpartiet.se, eller skriv till mig på facebook eller Skype.

Med vänliga hälsningar,

TW

Torbjörn Wester
Rättspolitisk talesperson

Kommentarer