Rättspolitiska utskottet organiserar om

Torbjorn_Wester_webb

Att arbeta i sakpolitiska utskott är något nytt för Piratpartiet. Det första utskottet som bildades var det rättspolitiska utskottet.

Efter en tid har det blivit uppenbart att upplägget som vi inledde med inte varit helt optimalt för att få saker och ting gjorda.

Därför har jag bestämt mig för att organisera om utskottet i grunden. För att vi ska få en chans att skapa en bra gruppdynamik vill jag börja med en mindre grupp än vi varit hittills. Så därför minskar vi utskottets medlemmar till hälften, och kommer framöver lägga mer fokus på att även dra nytta av svärmens arbete.

Gun Svensson, Tomas Kronvall och Gagarin Miljkovich har varit fantastiska medlemmar i utskottet, särskilt när det gäller att identifiera rättspolitiska nyhetshändelser och nyhetskällor. Det är ett engagemang vi kommer behöva dra nytta av även framöver. Men eftersom jag vill skaka om dynamiken i utskottet skär jag ned det, så att det framöver enbart består av mig, JP Andersson och Deeqa Hussein. Samtidigt utnämner jag Deeqa till utskottschef.

För det är nämligen också så att ett skäl till att utskottet inte fått något gjort är att jag haft alldeles för lite tid och energi över för det. Den tid jag haft för att vara rättspolitisk talesperson har gått åt till att skriva debattartiklar. Jag minns att när vi diskuterade frågan om talespersoner och utskott i partistyrelsen, så var en av de saker vi övervägde huruvida det är en bra lösning att samma person är ansvarig för att både ha fokus på externt arbete och på att bygga ett utskott internt.

Så Deeqa är hädanefter utskottschef och ansvarig för att lägga upp utskottets arbete. Detta inkluderar att strukturera utskottets målsättningar och att sätta deadlines och följa upp att arbetet blir gjort.

Jag tror att detta är en nödvändig förändring av ett ganska nytt arbetssätt i partiet, där vi prövar oss fram till en lösning som funkar.

Torbjörn Wester
Rättspolitisk talesperson

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>