Välkomna det innovationspolitiska utskottet

6288974689_40c246b759_o

Piratpartiet är framtidspartiet – det är vi som ser den nya tiden och vilken politik som krävs för det, och det är vårt uppdrag att anpassa Sverige för att på bästa möjliga sätt ta emot framtiden.

Det innovationspolitiska utskottets uppdrag är att tillsammans med mig (Anton Nordenfur) som talesperson utveckla partiets politik inom innovationspolitik, och visa den utåt på bästa möjliga sätt i form av mediautspel och debattartiklar. Du kan läsa mer om vad syfter är här.

Så här har vi då de tre som utöver mig kommer att sitta i utskottet!

Sinan looking hawt

Sinan Khalili

Hej världen! Jag heter Sinan Khalili och är en 26-årig jurist. Jag är intresserad av innovationspolitik för att vi just nu lever i en värld som inte alls lever upp till sin potential. Vi har idag, för första gången i vår gemensamma mänskliga historia, den vetenskap och teknologi som behövs för att skapa ett paradis på denna jord.

Den kunskapen, om vi använde den på ett vist sätt, skulle kunna förvandla oss från ett samhälle med hög arbetslöshet och oinspirerad sysselsättning till ett, i en snar framtid i alla fall, arbetsbefriat och passionsdrivet samhälle där människans, livets och naturens välmående är i centrum och inte vinstintresset. Våra traditionella ”ledare” har dock har inga framtidsvisioner utöver det nästa kvartalets kapitaltillväxt och är alldeles för blinda, fega, inkompetenta och/eller korrupta för att hjälpa oss skapa and inleda denna potentiella framtid.

calle_1915x2795Carl Johan Rehbinder

När jag gick med i Piratpartiet 2008 så var det just för att jag ansåg att PP var det enda partiet som hade kommit in i 2000-talet.

Piratpartiet är skapat på 2000-talet, för att driva just en framtidsorienterad politik, och därför bör Piratpartiet även framledes vara en politisk spjutspets, en innovationspositiv rörelse för utveckling.

Alla andra politiska partiet stampade runt i olika 1900-talsvisioner som alla var otidsenliga och med stora luckor i sin politik, av ren okunskap om den nya tidens möjligheter.

Inga andra än Piratpartiet hade förstått den nya teknikens möjligheter, och de problem och hinder som gammal lagstiftning ställde till med.

Inga andra än Piratpartiet hade förstått de nya samhällsproblemen med den gamla tidens makt- och kontrollbegär understödd av ny teknik.

Därför har Piratpartiets existens inspirerat mig till att göra något jag aldrig gjort förut, trots att jag har varit politiskt aktiv även under tidigare perioder i mitt liv – jag kampanjade för Piratpartiet till EU-parlamentet, och blev riksdagskandidat för Piratpartiet 2010. Nu har jag valt ett mer lågintensivt politiskt engagemang, men känner ändå att jag har en hel del att bidra med, just i form av idéer och innovationer för framtida politik i Piratpartiet.

anonymous manMichael Ståhl

Ålder: 26

Kunskapsområde: Arbetsvetenskap, Forskningsmetodik, Miljövetenskap, Psykologi, Statistik

Syn på innovationspolitik: Jag tror på människans inneboende innovativa förmåga och att Piratpartiet genom sin politik borde arbeta för att möjliggöra för människor att få utlopp för denna genom att bl.a. minska de barriärer (utbildningsmässiga, juridiska, sociala & ekonomiska) som idag fungerar som ett hinder för detta.

Mvh,
Anton Nordenfur
Innovationspolitisk talesperson

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>