Rättspolitiska utskottet

3D_Judges_Gavel

För ett tag sedan efterlyste jag intresserade pirater till det rättspolitiska utskott som just ska dra igång sin verksamhet. Nu har medarbetarna valts ut.

”Utskottet” är helt enkelt en sakpolitisk arbetsgrupp med ambitionen att följa riksdagen, regeringen och olika intresseorganisationer inom det aktuella området.

Förhoppningen är att utskottet ska kunna (1) följa debatten i ämnesområdet så att partiet kan reagera snabbt nog för att slå sig in i mediabruset, (2) lyfta frågor i ämnesområdet till intern debatt i partiet och bidra till att vår politik utvecklas, samt (3) att sprida nyheter och information i ämnesområdet via partiets sociala medier och talespersonsbloggen.

Naturligtvis kan det ske förändringar löpande i utskottets sammansättning, och jag kommer inte att presentera varje sådan förändring med ett så här storstilat blogginlägg. Därför har jag skapat en sida på bloggen för det rättspolitiska utskottet, där aktuell information om vilka som ingår kommer att finnas. Jag tänkte dock att det kunde vara trevligt att presentera medarbetarna ordentligt nu då utskottet inleder sitt arbete.

Jag har nöjet att presentera följande medarbetare i det rättspolitiska utskottet:

Deeqo

Namn: Deeqa Indayo Hussein
Ålder: 22
Bor: Mölndal

Gjort för Piratpartiet tidigare?
Sitter i styrelsen och som sekreterare för lokalföreningen Piratpartiet Göteborg.

Gör på fritiden?
Träffar vänner, tränar och bollar idéer.

Kronvall

Namn: Tomas Kronvall
Ålder: 30
Bor: Ystad

Gjort för Piratpartiet tidigare?
Bland annat varit kommunledare, vice valkretsledare, kommentarsfältspaladin, valberedare, redaktör och tänkare.

Gör på fritiden?
Ägnar mig åt musik, kulturkonsumtion, yoga, och utbildar mig till webbapplikationsutvecklare.

Gagarin

Namn: Gagarin Miljkovich
Ålder: 49
Bor: Bromma, Stockholm

Gjort för Piratpartiet tidigare?
Peppat/uppmuntrat PP-medarbetare, deltagit i demonstrationer, distribuerat valsedlar. F.n är jag styrelseledamot och kassör i lokalföreningen Piratpartiet Stockholms Stad.

Gör på fritiden?
Radiofantast, driver radiostationer, kollar på BBC/PBS/CBC-natur- och vetenskapsdokumentärer. Slogan: Home is anywhere the heart is, no matter the difficulty of circumstances.

JP

Namn: JP Andersson
Ålder: 34 år
Bor: I Kil i Värmland

Gjort för Piratpartiet tidigare?
Varit aktiv i partiet sedan 2009, lokalt som kommunledare och valkretsledare, numera ordförande för regionföreningen Piratpartiet Värmland. Centralt sitter jag som ledamot i partistyrelsen.

Gör på fritiden?
Fritiden ägnas åt mina två barn, vänner, familj och kärleken. Några av mina intressen är läsning, film och matlagning.

gun_svensson_2

Namn: Gun Svensson
Ålder: 76
Bor: Norrtälje

Gjort för Piratpartiet tidigare?
Kandiderade för Piratpartiet till riksdagen i förra valet.

Gör på fritiden?
Har varit engagerad i samhällsfrågor med fokus på barn och ungdomar först i föreningslivet och senare i yrkeslivet under ett par decennier. Med det senare har det under olika perioder följt ett starkt engagemang både som fackligt förtroendevald förhandlare och huvudskyddsombud i en lokalavdelning inom SKTF. Inom det rättspolitiska området är det framförallt rättssäkerheten och att det finns en rimlig balans mellan brott och straff som intresserar.

Med vänliga hälsningar,

TW

Torbjörn Wester
Rättspolitisk talesperson

Fotograf (Tomas Kronvall): Jonathan Rieder Lundkvist. Licens: CC-BY-NC-SA.
Fotograf (Gun Svensson): Carl-Johan Rehbinder
Bildkälla domarklubba: Wikimedia Commons. Attribution: StockMonkeys.com

Kommentarer

Nyhetsbrev – 130827 « Piratpartiet skrev

[…] kring det politiska område hen är talesperson för. Torbjörn Wester har redan fått ihop ett rättspolitiskt utskott. Anton Nordenfur söker pirater som är intresserade av innovationspolitik. Det kanske är du? Vår […]